Waze ще предупреждава за остри завои и легнали полицаи

1
Новата версия ще предложи функции, които доста ще улеснят шофирането в България
Новата версия ще предложи функции, които доста ще улеснят шофирането в България

Новата версия ще предложи функции, които доста ще улеснят шофирането в България

Приложението за навигация се използва масово у нас, основно защото предупреждава за камери и полицейски постове на пътя, Освен това е известно с бързо и адекватно подбиране на маршрути, като ги съобразява в реално време с условията на пътя. А и в България функционира като един вид социална мрежа, която пази водачите от неприятни срещи с КАТ.

От години Waze е собственост на Google и всички бяха убедени, рано или късно интернет гигантът ще внедри функциите му в своето приложение Google Maps.

Противно на очакванията, Waze не само, че продължава да съществува самостоятелно, но и се развива все повече.

Новата версия ще предложи функции, които доста ще улеснят шофирането в България. Една от тях е, че Waze ще може да предупреждава за остри завои, легнали полицаи и тол будки.

Друга новост е още един начин за предупреждение за висока скорост. Досега приложението можеше да казва само колко е ограничението на пътя, по който се движим. Вече ще може да предупреждава предварително, когато предстои промяна на ограничението на скоростта. Идеята е това да покрива дори кратки участъци от пътя, в които скоростта е променена спрямо останалата част, пише DarikNews.bg.

Waze ще може да предупреждава и когато напред по пътя има спряла линейка или пожарна. Идеята е това да дава достатъчно време на шофьорите да намалят плавно и да реагират адекватно, а не в последния момент, както често се случва. Така и самите спешни екипи ще са по-защитени. Засега тази функции ще е налична само в няколко държави, тъй като изисква партньорство от самите институции, които да подават информацията. Амбицията на Waze е постепенно броят им да се увеличава, като вече се водят преговори.

Следващата новост ще дава информация в коя лента да се позиционира шофьорът, когато наближава кръгово. Така ще може лесно да напусне

кръговото с минимални престроявания и да бъде правилно позициониран според правилата и изхода, който му е нужен.

Освен това занапред Waze ще може научава типичните маршрути, по които шофьорът пътува до работа и обратно например. И при потегляне ще може да предложи алтернативи, които са по-бързи. Крайното решение ще е на потребителя кой маршрут да избере.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари