Взривиха хотел на Златни пясъци

5
За по-малко от 4 секунди хотел „Астория“ е вече в историята
За по-малко от 4 секунди хотел „Астория“ е вече в историята

Събориха един от най-емблематичните хотели на Златни пясъци.

За по-малко от 4 секунди хотелАстория“ е вече в историята. На негово място ще бъде изграден нов, много по-модерен хотел.

Десетки минаващи хора записаха на видео взрива и рухването на една от емблемите на Златни пясъци. За курорта проектът има позитивен ъгъл – стара сграда ще бъде заменена от нов комплекс, по правилата на международните стандарти, предаде Нова Варна.

Построеният преди 55 години хотелАстория”, досега символ на соца, ще порасне в пъти, ще качи звезди и ще носи чужд бранд. Проектът е на една от най-големите строителни компании – “Хидрострой” на Велико Желев, който в партньорство с варненския бизнесмен Милен Райков го е купил още преди седем години, но отскоро двамата са придобили и съседния терен. Планът накратко: пълен ремонт на досегашната сграда, порастването й с пристройка и добавянето на нов хотел в комплекса, който ще носи марката RIU.

Историята на “Астория” е пълна с имената на старите и нови силни на деня предприемачи: започва с приватизация от братя Джанкови и минава през сделка със силния при Иван Костов Славчо Христов. И докато техните империи се стопяват през последното десетилетие, на хоризонта се извисява нов печeлещ.

През пътни държавни и общински поръчки “Хидрострой” започва да расте от Варна, разпростира се в Северна България, след като през 2016 г. купи до тогава свързваната с Делян Пеевски “Водстрой 98”, се превърна в групата с най-висок оборот в сектора.

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари