Взрив разруши триетажна къща в Русе

10
Пожарникарите са извадили от къщата няколко газови бутилки, които най-вероятно са предизвикали взрива. На място оглед извършват и криминалисти
Пожарникарите са извадили от къщата няколко газови бутилки, които най-вероятно са предизвикали взрива. На място оглед извършват и криминалисти Видео: Русе Медиа

Възрастен мъж беше затрупан, пожарникари го извадиха от руините

Възрастен мъж от Русе оцеля по чудо, след като къщата му се срути при взрив. Инцидентът е станал тази вечер във вилната зона между между квартал „Образцов чифлик“ и Лесопарка Липник.

70-годишният Величко е живеел със съпругата си в триетажната вила през летните месеци. В края на октомври е възнамерявал отново да се прибере в града. Тази вечер той е бил сам у дома си, когато е станал инцидентът, а негов очевидец е била съседката му Стояна. Тя е имала огромен късмет, че не е пострадала. В момента на взрива жената се е намирала пред портата, за да търси Величко, а триетажната вила е рухнала пред очите й, предава Русе Медиа.

Съседката веднага е подала сигнал на тел.112, откъдето са изпратени екипи на полицията, пожарната и „Спешна помощ“. Тъй като мястото е труднодостъпно и изолирано, синът й е отишъл да посрещне органите на реда.

70-годишният Величко е останал затрупан под отломките, но е бил контактен. Пожарникарите са успели да го извадят, като са разрязали покривната конструкция. Мъжът е откаран в болница в стабилно състояние.

Пожарникарите са извадили от къщата няколко газови бутилки, които най-вероятно са предизвикали взрива. На място оглед извършват и криминалисти. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари