Взеха проба за коронавирус на още една русенка, завърнала се от Италия

0
20-годишната жена е приета в не се е чувствала добре още в България, но в Рим се е влошила
20-годишната жена е приета в не се е чувствала добре още в България, но в Рим се е влошила Снимка: Русе Медиа

Общо трима души, завръщащи се от Италия, са потърсили днес медицинска помощ в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ - Русе.

По обед е дошла 41-годишна жена, а следобед още двама души – мъж и 20-годишна жена. Всички са от ромски произход. След преглед в болницата са приети само двете жени, които нямат връзка помежду си, информира Русе Медиа.

41-годишната жена се е прибрала тази сутрин от Милано, където е била две седмици, и сама е потърсила лекарска помощ в болницата. Оплакванията й са от кашлица и хрема, без температура.

Жената незабавно е приета и изолирана, като за случая са уведомени и специалистите от РЗИ. Взета е проба за коронавирус, която е изпратена в Националната реферетна лаборатория за изследване. Резултатите ще са готови утре, каза д-р Йордан Петров от Инфекциозно отделение.

Жената се е прибрала в Русе от Милано тази сутрин с автомобил, като не е минавала през летище. Заедно с нея са пътували още две жени, които ще бъдат издирени от РЗИ и ще бъдат поставени под карантина.

20-годишната жена не се е чувствала добре още в България, но в Рим се е влошила. Върнала се е обратно в Русе, като е била закарана в болницата със симптоми на грип. И при нея са взети проби.

Лекарите отново съветват хората да ограничат пътуванията си до Италия, а ако се завръщат оттам, да потърсят личния си лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари