Второкласник вилня с нож в училище до Пловдив

0
Ученикът извадил острие и го опрял в гърлото на едно от децата
Ученикът извадил острие и го опрял в гърлото на едно от децата

Ученикът извадил острие и го опрял в гърлото на едно от децата

Родители и учители от ОУ "Отец Паисий" в пловдивското село Стряма са на тръни заради проблемни ученици от класа на децата им. Става въпрос за двама първокласници, които тормозят съучениците си. В повечето случаи проявите им са брутални, а децата от класа търпят тормоз и посегателства от дълго време, сигнализираха родители, алармира "Марица".

Последният случай обаче прелял чашата. Единият проблемен второкласник извадил острие и го опрял в гърлото на едно от децата, заплашвайки го. Родителите били като попарени от това как е възможно подобно нещо да се случва в училище и отишли при директора Румен Филипов. Неговата реакция обаче ги изненадала неприятно.

"Много родители са ходили и са се разправяли с него заради отделни прояви на въпросните две деца. Той обаче не взима отношение за нищо. В четвъртък отново бяхме при него. Като му задаваме въпроси и той няма отговор, става агресивен и се нахвърля върху нас. Този човек не би трябвало да е директор", разказа една от майките на ученик във втори клас във въпросното училище.

Тя разказа още, че в училището влиза който си иска.

"Като разграден двор е - няма ограда, свърталище е на бездомни кучета, идват бивши ученици, качват се горе, тормозят по-малките. И никой не реагира с нищо. В училището има прекрасни учители, но директорът не си е на мястото. Много са случаите на агресия и своеволия срещу децата ни. Миналата година например имаше набито дете в тоалетната. То се беше напикало от страх там. Имаше също случай да вадят нож срещу охраната", посочи майката. И даде още един пример - пак същите второкласници миналата година са душили дете на двора. То колабирало и взело да повръща.

Родителите са организирали подписка за изключването на децата. Те не искат да учат в училището в Стряма, нито в околните села. По казуса е сезирано и Регионалното управление по образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    даскал
    И в Русе има такива деца но поне ножове не носят учителите и директорите си получават парите
  • 4
    1
    Дсеррррр4444
    Абе,като няма директор на място,родителите да се организират.Хващат го и бой.Това е.Това изродче е бъдещ потенциален убиец!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари