Втори случай на COVID-19 във Виетнам затвори барове и паркове

0
Това са първите случаи на локално заразяване в страната от над три месеца
Това са първите случаи на локално заразяване в страната от над три месеца Снимка: AP

Виетнам отново въведе днес ограничения в един от най-популярните си морски курорти, след като втори човек се оказа заразен с коронавируса.

Това са първите случаи на локално заразяване в страната от над три месеца, предаде Асошиейтед прес.

Властите на Дананг в Централен Виетнам забраниха събиранията на над 30 души на обществени места, както и спортни, културни и религиозни събития в града с население 1,1 милиона души. Увеселителните паркове, козметичните салони, баровете и клубовете са затворени.

Хората са посъветвани да спазват социална дистанция, да носят маски и да си мият редовно ръцете.

Днес бе потвърдено, че 61-годишен мъж е заразен ден след като 57-годишен мъж даде положителна проба за коронавируса. И двамата са в критично състояние.

Екип от лекари, които успешно излекуваха британски пилот от Ковид-19, долетяха в Дананг, за да помогнат в лечението на пациентите.

Здравните работници не са успели да установят връзка между двамата мъже или да проследят източника на зараза. Има сведения, че и двамата през последния месец не са напускали града, в който няма Ковид-19 от април.

Няколкостотин души, които са били в контакт с мъжете, имат отрицателни първоначални тестове. Градът започна тестване в по-голям мащаб.

Виетнам не е разрешил възобновяване на международните полети, но извършва полети, с които се прибират виетнамци от чужбина и международни експерти. Всички пристигнали минават през карантина в специално обособени помещения. С новозаразените случаите на коронавирус във Виетнам стават 418, като няма нито един починали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари