Втори ден складовата борса в Русе е блокирана

1
До края на февруари улицата към търговската база на Русе вече ще е с четири платна, а възловото кръстовище към складовата зона ще се регулира със светофар
До края на февруари улицата към търговската база на Русе вече ще е с четири платна, а възловото кръстовище към складовата зона ще се регулира със светофар Видео: БНТ Русе

Втори ден складовата зона на Русе остана блокирана, заради ремонт на кръстовище.

Трафикът по ул. „Проф. Михаил Арнаудов” беше пренасочен през зеленчуковата борса и стоковото тържище. След асфалтирането на участъка, движението в района беше възстановено. Преминаването остава затруднено, съобщава БНТ Русе.

Положена беше нова асфалтова настилка с дебелина 6 сантиметра, изградени са водооточни шахти, монтирано беше ново осветление. Трафикът обаче остава кошмарен. Защото, оказва се, че това е само началото на ремонта.

инж. Димитър Наков – зам.-кмет на Община Русе
"Пресметнахме, че е най-добре да стартираме с реконструкцията и разширението на улица „Потсдам” с улица „Проф. Михаил Арнаудов", за да можем, хем да решим пробелема с върховия трафик, който се генерира там в пиковите моменти, така и с нелегалното тържище, което се беше разположило."

И ако черният пазар, който процъфтяваше тук от години, вече го няма, то нечистотията в района на търговската база, остава постоянна величина.

Цветелин Георгиев – търговец
"Тук ставаше нещо страшно. Отразяваше ни се незаконният пазар, ремонтът - не".
Гинчер Ахмедов - ресторантьор
"Клиентите бягат. Има прах все пак. Но пък ще стане по-хубаво...Ще стане ли? Няма да стане според мен."

Това, което ще стане е, че до края на февруари улицата към търговската база на Русе вече ще е с четири платна, а възловото кръстовище към складовата зона ще се регулира със светофар. От Община Русе обещаха още, че в началото на лятото районът ще е по-лесно достъпен за пешеходци, тъй като тогава ще има и нови тротоари. А улица „Потсдам” пак ще е трудно проходима, поради нов ремонт - докато бъде разширена до кръговото кръстовище с улица „Тулча”.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари