Всяка 20-та крушка в САЩ свети благодарение на руски уран

0
Зад Океана няма да се откажат от руските ядрени суровини
Зад Океана няма да се откажат от руските ядрени суровини

Зад Океана няма да се откажат от руските ядрени суровини

САЩ едва ли ще се откажат от руските ядрени суровини, тъй като тази мярка ще доведе до сериозни икономически последици за страната.

„В САЩ почти всяка 20-та крушка гори благодарение на руски уран. Отказът от руски ядрени суровини е почти нереализуем. Те добре осъзнават, че подобна стъпка ще доведе до катастрофални последици за цялата икономика на страната“, каза Александър Уваров, директор на ANO AtomInfo-Center в интервю за ТАСС.

Унгария вече демонстрира такъв балансиран подход. Премиерът Виктор Орбан каза, че санкциите на ЕС няма да повлияят на сътрудничеството на Унгария с Русия по проекта за атомна електроцентрала Пакш II, планирана двублокова атомна електроцентрала с реактори ВВЕР-1200, проектирана от Русия.

Росатом отдавна се утвърди в чужбина като надежден партньор, напреднала и стабилна компания, особено по въпросите, свързани със строителството на атомни електроцентрали. Мисля, че никакви санкции или други ограничения няма да повлияят на изпълнението на международните ѝ задължения“, отбеляза експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари