ВСС решава дали да отстрани апелативния прокурор на Варна

0
Владимир Чавдаров е разследван за корупция
Владимир Чавдаров е разследван за корупция Снимка: Dunavmost

Владимир Чавдаров е разследван за корупция

На извънредно заседание Висшия съдебен съвет ще решава дали да отстрани временно от длъжност апелативния прокурор на Варна, срещу когото беше проведена акция, предава NOVA.

Софийската градска прокуратура разследва Владимир Чавдаров за корупция. По неофициална информация той е обект на разследване заради множество сигнали за искани и получавани подкупи за решаване на дела.

Официални данни от държавното обвинение засега няма. Знае се само, че разследването се води от Софийската градска прокуратура. Неофициално от прокуратурата твърдят, че Чавдаров бил близък с бившия главен прокурор Иван Гешев.

Освен в кабинета на висшия магистрат, претърсвания са извършени и в имоти, които са негова собственост и на негови близки.

Владимир Чавдаров стана апелативен прокурор през 2018 г. Миналата година беше избран и за член на ВСС. А преди това е бил окръжен и военно-окръжен прокурор на Варна.

Висшият съдебен съвет ще бъде гласува и оставката на заместник-окръжния прокурор на Стара Загора Георги Видев като административен ръководител

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари