Всички проби за коронавирус у нас са отрицателни

1
Паниката покрай КОВИД-19 започва постепенно да обхваща и България, след като вчера стана ясно, че в Румъния, Македония и Гърция има регистрирани потвърдени случаи на заразата
Паниката покрай КОВИД-19 започва постепенно да обхваща и България, след като вчера стана ясно, че в Румъния, Македония и Гърция има регистрирани потвърдени случаи на заразата

В последните дни зачестиха случаите на завърнали се от Северна Италия българи, които развиват симптоми на грип

Всички проби за коронавируса в България, изследвани днес, са отрицателни, съобщиха в официално съобщение от Министерството на здравеопазването. В Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни болести за КОВИД-19 са изследвани 17 проби на лежащо болни, настанени в болниците в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Шумен ,Варна, Хасково, София и Русе, като всички са отрицателни. Такива са и всички други 19 проби, изследвани във Военномедицинска академия днес.

Междувременно обаче паниката покрай КОВИД-19 започва постепенно да обхваща и България, след като вчера стана ясно, че в Румъния, Македония и Гърция има регистрирани потвърдени случаи на заразата. 

Късно вчера на МП „Малко Търново“ пък бе задържана контрабандна пратка с 2000 медицински маски, чиято цена на черно в последните дни достигна до 4 лева на маска, сравнено с 4 лева за кутия от 50 маски миналата седмица. 

По обед вчера в Бургас пък пристигна и втори кораб, който идва от регион, засегнат тежко от коронавируса. На борда му в момента има 24 моряци, които са тръгнал преди няколко дни от Венеция – административният център на област Венето в Италия, която е един от двете най-тежко ударени от коронавируса региони в северната част на страната. Броени дни по-рано пък на пристанището в морския град от Южна Корея пристигна друг товарен кораб, чийто екип бе съставен ексклузивно от китайци.

За щастие по последни данни и в двата кораба няма данни някой от моряците да е заразен с вируса. Пристигналия от Италия плавателен съд обаче е пътувал кратко време от засегнатата дестинация, което вероятно ще наложи карантина на екипажа под един или друг вид, тъй като инкубационният период на КОВИД-19 е официално между 3 и 20 дни преди проява на каквито и да е било симптоми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари