Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Всички нехаят, че блок "Терешкова" може да се наводни!

1
Покривът тече от години, особено при снеготопене
Покривът тече от години, особено при снеготопене Снимка: Google street view

Уважаеми дами и господа, пиша Ви от Западния бряг на Мисисипи, от град Сейнт Луис, щат Мисури, САЩ.

Поводът е течащият покрив на блок Валентина Терешкова на ул. "Петрохан" № 98 в Русе, където на последния, 15-ия етаж, в апартамент „А“ живее 79-годишната майка на моята съпруга Надежда Русева Милева, домашен телефон 082-844381. От няколко години покривът на сградата тече и особено при топенето на снеговете водата се стича по стените на жилището. Председателят на етажната собственост беше уведомен още в самото начало, когато възникна проблемът.

Поради бездействието на бившия председател на етажната собственост въпросът беше отнесен до кметството на този район. От кметството в противоречие със Закона за етажната собственост отговориха, че това е работа на председателя на етажната собственост, вместо да наредят извършването на ремонта на покрива и да задължат етажната собственост по административен или съдебен ред да заплати за ремонта на покрива.

През миналия месец съпругът на г-жа Надежда Милева отново на два пъти е поискал съдействие от сегашния председател на етажната собственост г-н Пламен Георгиев Петров, живущ на 14-ия етаж, апартамент „Г“ в същия блок Валентина Терешкова на ул. "Петрохан" № 98 в Русе. Същият е обещал и двата пъти, че ще отиде на оглед и че ще направи необходимото за извършване на ремонта на покрива.

ДО ДНЕШНА ДАТА Г-Н ПЛАМЕН ПЕТРОВ НЕ Е ОТИШЪЛ НА ОГЛЕД В ЖИЛИЩЕТО НА Г-ЖА НАДЕЖДА МИЛЕВА. ДО ДНЕШНА ДАТА НЕ Е ВИДНО ОТ НЕГОВА СТРАНА ДА СА ПРЕДПРИЕТИ НЯКАКВИ ДЕЙСТВИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ТЕЧОВЕТЕ ОТ ПОКРИВА. МОЛЯ ВИ ЗА ВАШЕТО СЪДЕЙСТВИЕ, ЗА ДА БЪДЕ ПРИВЛЕЧЕНО ОБЩЕСТВЕНОТО ВНИМАНИЕ КЪМ ФАКТА, ЧЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ И КМЕТА НА РАЙОНА СА БЕЗДЕЙСТВАЛИ В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ И ПО ТОЗИ НАЧИН СЪЗДАВАТ НЕВЪЗМОЖНИ УСЛОВИЯ ЗА ЖИВЕЕНЕ ЗА ЖИВУЩИТЕ НА ПОСЛЕДНИЯ ЕТАЖ В ГОРЕПОСОЧЕНАТА КООПЕРАЦИЯ.

ПРЕД ВИД НА ПРЕДСТОЯЩОТО ТОПЕНЕ НА СНЕГОВЕТЕ ВЪПРОСЪТ ЗА РЕМОНТА НА ПОКРИВА Е ОТ ОСОБЕНА ВАЖНОСТ ЗА ЗДРАВЕТО НА ЖИВЕЕЩИТЕ НА ПОСЛЕДНИЯ ЕТАЖ В ГОРЕПОСОЧЕНАТА КООПЕРАЦИЯ.

С уважение д-р Васко Вучков Сейнт Луис, Мисури, САЩ

Автор: В.Вучков
(Автор: В.Вучков - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари