Всички допускаме тази грешка при зареждането на телефона

2
Ако следвате едно просто правило, устройството ще продължи да ви служи още дълго време
Ако следвате едно просто правило, устройството ще продължи да ви служи още дълго време

Ако следвате едно просто правило, устройството ще продължи да ви служи още дълго време

Всеки от нас допуска тази грешка при зареждането на телефона си. Обикновено изключваме зарядното от контакта, след като батерията достигне 100%. Но това е груба грешка, която съкращава значително живота на устройството.

Това се дължи на увеличаване на натоварването на телефона, който остава свързан към контакта в продължение на часове. Най-опасно е зареждането вечер - тогава той остава включен електрическата мрежа цяла нощ, а процесът на зареждане продължава дори и след достигане на 100%, пише Actualno.com.

Ако просто докоснете батерията, ще установите, че тя е много гореща.

Поради тази причина невинаги е необходимо да зареждате смартфона си „до края“. Можете да изключите зарядното устройство още в момента, когато батерията се зареди до 80-90%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Ел
    "а процесът на зареждане продължава дори и след достигане на 100%" ии до 200% ли ще се зареди ако продължава,я малко по-сериозно.Контролерите на телефона и зарядното са достатачно умни(май повече от публикуващите тук) за да преценят кога да прекъснат зареждането.Друг е въпроса колко е полезно самата батерия винаги да е висок заряд.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари