Всеки втори българин живее в бедност

0
Близо 40% от българите живеят под прага на бедността
Близо 40% от българите живеят под прага на бедността

Около 36% от българите живеят под прага на бедността. На тях им липсва дори и минималното, за да преживяват деня.

Това сочат данните от изследването „Бедни срещу бедни“, направено от икономическия съветник към КТ „Подкрепа“ и председател на сдружение „Солидарна България“ Ваня Григорова.

„Числата показват, че бедността е нерегистриран феномен. Хората, които имат нужда от подпомагане, по никакъв начин не попадат в регистрите на официалната държавна статистика и агенции, които се борят с крайната бедност, заяви тя пред БНР. Григорова направи уточнението, че това затруднява определянето на точния брой на живеещите в беднотия българи.

„Ако вземем предвид работещите бедни, здравно неосигурените, поради голяма бедност, а не всички здравно неосигурени, безработните с ниски или никакви доходи, а голяма част от тях са такива, пенсионерите, сред които милион и триста живеят с доходи под официалната линия на бедност, ще се получи една група от хора, която формира около 36% от българското население. Не претендирам за крайна точност, но приблизително това е групата, която съставлява бедните хора в България, обясни още авторът на изследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари