Всеки русенец ще може да дирижира оперния оркестър на Международния ден на музиката

0
Главният диригент на Държавна опера - Русе Димитър Косев отново ще подкрепи всички, които искат да дирижират
Главният диригент на Държавна опера - Русе Димитър Косев отново ще подкрепи всички, които искат да дирижират Снимка: Дарик

Главният диригент на Държавна опера - Русе Димитър Косев отново ще подкрепи всички, които искат да дирижират

Русенската опера традиционно ще отбележи Международния ден на музиката на 1 октомври заедно с гражданите на Дунавската столица, като им даде възможност да застанат на диригентския пулт пред знаменития русенски оркестър, съобщава Дарик Радио.

Този път заедно с оркестъра на импровизираната сцена ще застанат и солистите на русенския оперен театър с някои от най-известните оперни арии.

Главният диригент на Държавна опера - Русе Димитър Косев, основоположник на тази инициатива, отново ще подкрепи всички хора, за които е било детска мечта или сега спонтанно решат да застанат пред симфоничен оркестър.

Първи октомври е обявен за Международен ден на музиката и се чества за първи път през 1974 година по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО. Православната църква чества и двама изявени църковни певци и поети – преподобните Роман Сладкопевец и Йоан Кукузел. Може би и заради това през 1980 година по повод 700-годишнината от рождението на Йоан Кукузел, Първи октомври е обявен за празник и на българските певци и други музиканти.

Русе дирижира Операта” тази събота в 12 часа пред входа на Доходното здание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари