Всеки, който мълчи е съучастник в този геноцид!

13
Това е фиш за работна заплата на медицинска сестра - чистата сума за получаване е 467 лева
Това е фиш за работна заплата на медицинска сестра - чистата сума за получаване е 467 лева

И ВСЕКИ., КОЙТО МЪЛЧИ е съучастник в този геноцид! Геноцида на мафията над болните хора и тези, които се грижат за тях. 

Управляват ни най-долните и алчни престъпници, които историята ни познава! 

Това е фиш за работна заплата за месец декември на медицинска сестра в кардиологично отделение в общинска болница. Чиста сума за получаване - 467 лева и 47 стотинки. 

Ние нормални ли сме, луди ли сме, хора ли сме?

Само преди дни след множество протести на медицински работници от държавни и общински болници управляващите гласуваха в Министерски съвет и "дадоха" 30 милиона лева допълнително за всички общински и държавни болници и психиатрични диспансери и лечебни заведения. Направиха го по познатия отвратителен начин, като години наред бяха глухи и слепи за проблемите в общинските болници и след като сестрите и лекарите обявиха протести, вожда излезе и "даде" едни пари с очакване да му целуват ръка и да благодарят за милостинята. 

За сравнение без никакви протести преди няколко месеца същият Министерски съвет и същият вожд гласуваха и дадоха на Гергов 43 милиона лева. И още един МИЛИАРД и 300 МИЛИОНА лева за обръчите от фирми на Борисов и Пеевски, за да "строят" магистрала "Хемус".

И пак за сравнение заплатата на бившият министър на транспорта и настоящ банкер в Черноморска банка, Ивайло Московски е 12 600 лева. Колкото заплатата на всички медицински сестри в общинската болница в Козлудуй.

И пак за сравнение, държавата плаща годишно 4.8 милиона лева за охраната на Доган и Пеевски.

И пак за сравнение, заплатата на един депутат, който не стъпва нито един ден на работа е 2 240 лева.

И пак за сравнение, една медицинска сестра се грижи средно за 30 пациента дневно, а за един депутат се грижат около 30 000 българи ежедневно! Хранят го, поят го, угояват го, както гостоприемник храни паразитите си. 

В държавата на мафията пари за здраве няма, но милиарди за крадене има. Пари за достойни заплати за медицинските работници няма, но комисионни за дебелите има. Крадат дори от лекарствата на онкоболните и храната на децата в детските градини. Управляват ни най-алчните и долни престъпници, които историята ни познава.

Как ви се струва, можем ли с 467 лева заплата да запазим и задържим медицинските сестри? С дипломата си, на третият ден след пристигането си в Германия започват работа със стартова заплата от 2400 лева. А без тях няма здравеопазване.

НА 01.03.2019г. медицински работници, сестри и рехабилитатори излизат на протест срещу системата, която убива здравеопазването и налага геноцид спрямо работещите в системата и болните хора в България. БОЕЦ заявяваме подкрепата си за справедливите им искания и призоваваме всички български граждани да излязат и да ги подкрепят. Тяхната битка е и за нашият живот.

Длъжен съм и да допълня, че единственият начин да бъдат решени този и всички останали проблеми в държавата ни, е като отстраним мафията от властта. И първата стъпка е отстраняването на Борисов и мафиотското му правителство и отстраняването на Цацаров - пазителя на мафията!

А можете и да си умирате тихо, за да не пречите на стабилността Им. 

Споделете, разпространете и подкрепете медицинските работници на първи март. Те сами се наричат наши сестри, а ние какви сме им? 

Гражданско движение БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари