Всеки десети германец ходи на работа, заразен с COVID-19

0
Само 28 процента от германците остават у дома и не работят, когато са болни
Само 28 процента от германците остават у дома и не работят, когато са болни

Само 28 процента от германците остават у дома и не работят, когато са болни

Сериозно увеличение на хората с коронавирус в болница отчитат медиците в Германия. А според проучване в страната почти всеки десети германец ходи на работа, въпреки че е заразен. Резултатите от изследването показват още, че само 28 процента от германците остават у дома и не работят, когато са болни, било от коронавирус или друга заразна инфекция, предаде bTV.

От болниците пък констатират увеличение на заболелите с коронавирус, но отчитат, че сегашният доминиращ вариант на вируса протича по-леко. Около 60 процента от пациентите влизат в болничните заведения с други оплаквания, но при тестване се оказват позитивни.

Натискът върху здравната система обаче е сериозен, защото се е увеличил не само броят на пациентите с COVID-19, които са хоспитализирани, но и броят на болните с други респираторни заболявания, сред тях са и лекари, което води до липса на персонал.

Затова от лекарката гилдия апелират за връщане на маските в затворени помещения. В Германия всяка провинция може сама да реши дали на нейна територия да се въведе носене на маски и къде. В момента те са задължителни само в клиники, домове за възрастни хора и влакове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    ...
    е как така нали по 7 бустера си вкараха, пфизера е тяхно отроче, защитава, пази, мушкат го на поразия, пребодоха и бебенцата, казват супер защита бил, пък сега болни ходели.... ЛЪЖАТ НАРОДА И ГО ТРЕТИРАТ С БОКЛУЦИ. По скоро ще си бия антифриз отколкото някое от ваксиниращите говна.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари