Всеки ден чакам детето ми да прекрачи прага, но уви!

0
Майка на момиче паднало от 12-я етаж на изоставена сграда се надява институциите да си свършат работата
Майка на момиче паднало от 12-я етаж на изоставена сграда се надява институциите да си свършат работата Снимка: БТВ

"Много е тежко. Чакаме всеки ден да прекрачи прага ни, но уви това не се случва."

Това каза през сълзи в ефира на БТВ Елена, майка на момиче, което падна от 12-ия етаж в изоставена сграда в близост до Военна академия преди близо три месеца.

"В същия ден, в който тя падна, аз станах баба. Голямата ми дъщеря роди. Цял ден бях в родилното. Когато се прибрах, съпругът ми ми каза, че малката ни дъщеря я няма. Веднага тръгнахме да я търсим. Така стигнахме до 4-то РУП. Там ни обясниха, че е станал нещастен инцидент. Дъщеря ни е била с едно момче. Нямало е други свидетели заедно с тях. Имало е деца на долните етажи. Не е имало селфи. Това го твърди и момчето. Той твърди, че тя е вървяла назад и не е видяла шахтата. На другия ден след инцидента с мъжа ми отидохме в сградата и се качихме на високо. Едва тогава ни спря охраната", разказа още тя.

"Нямаме никакви контакти с момчето, с което дъщеря ни е била. Никой не го познава. Не знаем какво е казал в полицията. С дъщеря ми бяхме много близки. Тя ми казваше всичко. Не ми е споделяла за това момче. Никой от нейните приятели не го познава. Нямаме представа кой е той. Чантата на дъщеря ми изчезва. Вътре е бил телефона й. Той даваше три дни свободно. Искахме да се проследи къде е телефона, но от полицията ни обясниха, че нямат прокурорска заповед. Искахме да проверят и компютъра на дъщеря ни. Отговорът беше същия. В пощата на дъщеря ни беше влизано след смъртта й. От телефона й са провеждани разговори", разкри още жената.

"Аз виждам как полиция, прокуратура и следствие бездействат. Трети месец не се знае нищо. Знаем само, че не са взимали наркотици и алкохол. Това сочат резултатите от съдебните експертизи. Разбрахме, че по ръцете на момчето е имало ухапвания. Не знам какви са. Има си органи, които трябва да обяснят. Ще ми се да кажа, че това е забавяне на разследването, а не прикриване. В България много куцат нещата, когато се случват такива нелепи инциденти с деца. Децата на България няма да ги има скоро. Институциите в България не си свършиха работата. Това беше едно много ведро, усмихнато и слънчево дете. Ако службите имат сърце, нека си свършат работата", призова майката.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари