Връщат Иван Иванов като председател на КЕВР

0
Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател, обясни Ива Митева от ИТН
Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател, обясни Ива Митева от ИТН Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Отивайки на избори, няма как да оставим КЕВР без председател, обясни Ива Митева

По предложение на изпълняващия длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов депутатите включиха в дневния си ред и разглеждат като първа точка проект на решение за уреждане на последиците от решението на Конституционния съд във връзка с избора на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде БТА.

Проекторешението предвижда бившият председател Иван Иванов на КЕВР да продължи да изпълнява функциите на председател на енергийния регулатор до встъпването в длъжност на нов ръководител.

"Призовавам да подкрепите това решение и да отидем на избори спокойни, че не сме остави хаос в енергетиката", призова Митева.

Според нея в една правова държава властта трябва да се подчинява на правото, а не обратното. Тя призова КЕВР да поиска становище от Министерски съвет, припомняйки казуса с гражданството на настоящия министър-председател в оставка Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с противоконституционен акт, каза още Митева от парламентарната трибуна в един от последните работни дни на 47-ото Народно събрание. Тя обвини "Продължаваме промяната" в аматьорщина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Герберасткия съд връща гнусната герберастка антибългарска подлога в КЕВР! Защо ли ми се иска изчегъртването на тази паплач окупирала и окрала Държавата да продължи?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари