Восъчни фигури ни връщат назад във времето

0
Търговски центрове стават временен дом на Музея за восъчни фигури
Търговски центрове стават временен дом на Музея за восъчни фигури Видео: БГНЕС

Восъчните фигури на Тодор Колев, Георги Парцалев, Емил Димитров, Невена Коканова и много други обичани български актьори пренесоха софиянци в недалечното минало, пише БГНЕС.

Много посетители дойдоха в един от столичните търговски центрове, който дава временен дом на Музея за восъчни фигури, част от Ретро музея във Варна, за да зърнат с очите си изкуството на восъчните фигури, чрез които големите артисти на българското кино и театър сякаш отново са сред нас.

До 31 май от 10.00 часа до 22.00 часа столичани и гости на София могат да се снимат до фигурите на големите Коста Цонев, Петър Слабаков, Велко Кънев и Кирил Господинов, до певеца Емил Димитров и незабравимия Георги Парцалев.

Това обаче не е музей на восъчните фигури на български актьори и певци. Експозицията е буквално букет от имена от цял свят. Тя включва и восъчните фигури на комунистическите лидери Георги Димитров и Тодор Живков. Фигурата на кубинския революционер Че Гевара също е сред експонатите. 

В изложбата присъства и восъчното копие на водача на кубинската революция Фидел Кастро, който е сред малкото все още живи личности, чието восъчно копие може да бъде видяно, редом до това на първия и последен президент на СССР Михаил Горбачов. Фигурата на германския философ Карл Маркс е поставена до тази на Никита Хрушчов, а в редицата се подрежда и тази на Йосиф Сталин.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари