Володимир Зеленски: Украйна я чака тежка зима

2
Предупреждението идва в момент, когато повече от 600 000 украинци оцеляват през войната без електричество
Предупреждението идва в момент, когато повече от 600 000 украинци оцеляват през войната без електричество

Предупреждението идва в момент, когато повече от 600 000 украинци оцеляват през войната без електричество

Русия се готви да използва своя контрол върху енергийните доставки на Европа, за да атакува европейците, каза Володимир Зеленски и предупреди украинците да очакват тежка зима.

Лидерите се опитаха да облекчат въздействието на рязко покачващите се цени на газта и електричеството на фона на войната в Украйна, която доведе до ограничаване на износа на газ от Русия за Германия.

Предупреждението идва в момент, когато повече от 600 000 украинци оцеляват през войната без електричество, а най-малко 235 700 души, останали без газ – каза министърът на енергетиката на Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц изключи използването на Русия като свой енергиен доставчик, като каза, че Кремъл „вече не е надежден енергиен партньор“ след затварянето за неопределено време на газопровода „Северен поток 1“.

Германия възнамерява напълно да спре доставките на газ през декември – пиковият месец за зимно търсене – и обеща да намали цените на газа в допълнение към обвързването на социалните помощи с нарастващата инфлация.

Междувременно ситуацията около окупираната от Русия атомна електроцентрала Запорожие в Южна Украйна беше спокойна в неделя, ден след като загуби външно захранване, казаха инспекторите на ООН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари