Володимир Зеленски: Повече от милион и половина души в Одеска област са без ток

3
Поразени са ключови далекопроводи и оборудване
Поразени са ключови далекопроводи и оборудване

Поразени са ключови далекопроводи и оборудване

Повече от 1,5 млн. души в Одеска област са без електричество, заяви украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение, цитиран от БГНЕС. Цялата некритична инфраструктура в град Одеса е останала без ток, съобщиха местните власти.

Русия е използвала безпилотни самолети, за да порази енергийни съоръжения, а голяма част от околните райони също са засегнати, предаде Ройтерс.

Поради мащаба на щетите, всички потребители в Одеса, с изключение на критичната инфраструктура, са изключени от електрозахранването”, написа във Facebook кметът на Одеса Генадий Труханов.

Одеса е най-големият пристанищен град в Украйна. Той имаше население от над 1 млн. души преди нахлуването на Русия на 24 февруари.

В изявление на градската администрация се казва, че руските удари са поразили ключови далекопроводи и оборудване в Одеска област в ранните часове на събота.

Областният управител на Одеса Максим Марченко заяви, че Русия е използвала безпилотни самолети „камикадзе”. Два от тях са били свалени над Черно море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    3
    до русофилистиците по долу
    яко ви бърка отзад зеленски гледам
  • 11
    2
    Този
    Заради твоя тъп продажен мозък хората сега се мъчат идиот .
  • 16
    1
    12345
    На никой, абсолютно на никой не му пука, колко много ви го начукват братята. С теб, с режима ти, с американските амбиции там е свършено. Вчера по Руските новини показаха как размазват на кайма укронацистите, тук обаче мълчат като бити проститутки. Да видим само докога ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари