Володимир Зеленски посети освободения от украинските сили град Изюм

2
Той поздрави украинските войници и им благодари за усилията за отвоюване на района
Той поздрави украинските войници и им благодари за усилията за отвоюване на района Снимка: Фейсбук

Гледката е доста потресаваща, обобщи държавният глава

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети наскоро освободения град Изюм, поздрави украинските войници и им благодари за усилията за отвоюване на района от руските сили, предаде „Асошиейтед прес“, цитирана от БТА.

Знамето на Украйна беше издигнато пред изгорената сграда на общината в опустошения от войната Изюм. Градът беше напуснат от руските сили миналата седмица, след като украинската армия извърши контранастъпление, при което отвоюва значителни територии в Харковска област, пише още информационната агенция.

"Гледката е доста потресаваща, но не е потресаваща за мен, защото започнахме да виждаме същите картини като в Буча, в първите освободени от окупацията територии…същите разрушени сгради, убити хора", заяви Зеленски.

В разрушения до голяма степен град се виждаха жилищни сгради, почернели от огън и надупчени от артилерийски снаряди. Цялата вътрешна част на една сграда беше пропаднала, имаше зееща дупка и купища развалини, отбелязва информационната агенция.

В редовното си обръщение към нацията снощи Зеленски каза, че украинските сили вече са освободили около 8000 квадратни километра в североизточната Харковска област, предаде „Ройтерс“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Pr0
    Вие двамцата отдолу, малоумни ли сте???
  • -1
    2
    русенец
    Браво, победата над Сатрапия наближава. Време е Империята на злото да бъде победена и ликвидирани. Скоро и тя ще се разпадне. Путрел успя да направи това, което никой друг не успя, нито Наполеон, нито Хитлер. Но за сметка на това показа колко смешен и митът за "самая могучая и непобедимая". Браво братя украинци, защитавайте земята си
  • 0
    1
    Българин
    Слава Украина! РУК за сатрапски Рашлямистан! Путлер капут!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари