Володимир Зеленски: Кремъл се е сдобил с плановете за украинското контранастъпление

0
Украйна има ясен план за нова контраофанзива срещу руските сили, каза още президентът
Украйна има ясен план за нова контраофанзива срещу руските сили, каза още президентът Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Украйна има ясен план за нова контраофанзива срещу руските сили, каза още президентът

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Русия се е сдобила с плановете за миналогодишното украинско контранастъпление още преди то да е започнало, предаде Франс прес.

Зеленски каза това на пресконференция в Киев.

"Нашите планове за контранастъпление са станали известни на Кремъл, преди да започнат действията по контранастъплението", заяви украинският лидер.

Зеленски не уточни по какъв начин е изтекла информацията, отбелязва Ройтерс, предаде БТА.

Украйна има ясен план за нова контраофанзива срещу руските сили, каза още Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

"Има план, планът е ясен, но не мога да ви дам детайли", поясни Зеленски.

Президентът каза още, че кадровите промени в ръководството на украинските въоръжени сили по-рано този месец са били свързани с новия план за действие на бойното поле.

Украинският лидер отбеляза, че ротацията на войските е от критично значение за военните усилия на Украйна и че украинските резервни сили трябва да бъдат по-добре подготвени.

Освен това на пресконференцията си Зеленски предупреди, че руските сили ще се опитат да проведат нова офанзива в Украйна в края на май или през лятото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Име
    Абе Ванка, ч спомени що така Русия се е намесила в Осетино - Грузинскя конфликт? Що щеще в Абхазия, в Чечня..Питам щото не съм сигурен дали знаеш и ако е така вземи се поинтересувай пък тогава пиши калко са лоши руснаците. А, и после открии 10 "разлики" с Украина.
  • 2
    14
    Нормално
    Да, шушоне, и аз се притеснявам, че ДеБелян ще ни спира надника, май скоро ще викаме Слава Россия! Че не знам иначе как ще събера пари за смяна на пола!
  • -2
    13
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Всъщност моят провал е пълен, вече не могат да смогнат от депесе да ми подават опорките, много зле стана, спират ми мазното кафенце и май отивам на трудовата борса :(
  • 7
    12
    колко загинали има не знам
    Ама скоро отвориха ново гробище край Киев, а геолокациите показват огромни площи в синьо-жълти знамена, пък и филмче има в тубата! https://www.youtube.com/watch?v=Q0LIyfSl16w
  • -8
    11
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Украйна има 31 000 загинали войници, а като се има предвид, че нападателите, в случая руснаците, за да имат победа е нужно да са 6-7 пъти повече, което да им гарантира победа, означава, че руската армия е загубила около 250 000 войници след като победата им се изплъзна. Провалът на Путин е пълен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари