Володимир Зеленски: Изчерпахме запасите си от ракети

0
Затова не можахме да защитим Триполската ТЕЦ
Затова не можахме да защитим Триполската ТЕЦ Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Затова не можахме да защитим Триполската ТЕЦ

Липсата на ракети за противовъздушна отбрана е попречила на Украйна да отрази миналата седмица руска ракетна атака, която унищожи най-голямата електроцентрала в района на Киев, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БТА.

Коментарите на Зеленски, идващи след многократните предупреждения от страна на неговото правителство към съюзниците му относно липсата на достатъчно системи за противовъздушна отбрана, отразяват тежката ситуация, в която се намира Украйна в момент, когато Русия увеличава ударите по енергийната ѝ система.

"Имаше 11 ракети. Унищожихме първите седем, а четирите (останали) унищожиха Триполската ТЕЦ. Защо? Защото нямахме ракети. Изчерпахме ракетите за защита на Триполската ТЕЦ", казва украинският президент в интервюто за американската телевизия Пи Би Ес.

Унищожена при удар на 11 март, Триполската ТЕЦ беше най-голямото енергийно съоръжение в близост до Киев и имаше капацитет от 1800 мегавата, което е повече от предвоенните нужди на украинската столица. Други електроцентрали и внос са покрили дефицита на електроенергия, но жителите бяха призовани да пестят енергия, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    Радвам се
    Пак ще просите Жертви?Цял живот живеете на чужд гръб с чужда история дойдохте за помощи от дребните хорица в България да смучете щото Кирчо мисирчо евро американската сган ви дава шанс Измет Марш от тука и направо се испарявайте само хабите въздуха Смрат неземна
  • 1
    7
    До 4
    Прав си, скоро идва и на джендърите реда, Белене ще ви приеме с отворени обятия!
  • 4
    6
    фена на Путин
    Спокойно, де ! Ти да не би да си помисли, че ще победиш Раша със скрапа на натото ? И със скрапа и с най-модерното и със самото нато да цъфне, все тая, с украйна е свършено. Дано Путин я отхапе цялата до последната педя и да въведе ред там.
  • 6
    5
    стига бе 4
    Нали Русията още миналата година свърши ракетите, санкциите и таковат мамата, бият се вече само със сапьорни лопатки, как така такава слаба Русия ще ни нападне, че чак и ще дойде у нас?!? Айде най-сетне се определете силна или слаба е Русия!
  • -9
    4
    До 2
    Като свършат с Украйна идва и нашия ред. Тогава руснаците ще ти заврат отзад сърп и чук и ще те изпратят в Белене ,па дано поумнееш ! А мозък имаш ли въобще ,червено говедо ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари