Володимир Зеленски иска плановете за членството на Украйна в ЕС да се забързат

2
Украйна получи статут на страна кандидат на ЕС през юни миналата година
Украйна получи статут на страна кандидат на ЕС през юни миналата година Снимка: Facebook

Украйна получи статут на страна кандидат на ЕС през юни миналата година

Украинският президент Володимир Зеленски иска да се побърза с плановете за членството на страната му в ЕС, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Киев очаква "новини" от срещата на върха ЕС-Украйна по-късно през тази седмица, каза Зеленски в своето снощно видео обръщение.

"Очакваме решения от нашите партньори в ЕС, които отговарят на прогреса ни. Прогрес, който явно го има - и дори независимо от пълномащабната война", каза той.

Володимир Зеленски подчерта, че в Киев се работи по реформите. Войната в Украйна засили още повече желанието на много украинци тяхната страна да се присъедини към ЕС колкото е възможно по-скоро.

Украйна получи статут на страна кандидат на ЕС през юни миналата година. Въпреки това бъдещото членство е свързано с условия, включително по-енергична борба срещу корупцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Ко речи, ко?
    Тоз пак иска, само иска... не виждаш ли, че не ви искат. Просто ви използват. Най-корумпираната страна в Европа. Доказано.
  • 13
    1
    Stanko
    Абе урод неземен, какъв евросъюз, какви 5 лева? Кой нормален ще ви пожелае? Имате да построите първо основа за нещо като държава и после да се предлагате. Не слагайте коня пред каруцата! Корупцията ви е яла повече от нас и не се надявайте на нещо умно... по скоро от простотия може някой да ви вземе в някакъв съюз, за да се опита да ви извади от лайната които изсрахте - не без участието на "великите сили" с краварско потекло!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари