Волен Сидеров: Мутафчийски прекрачи границата на богохулството

3
Никой не реагира на едно негово фрапиращо, шокиращо, възмутително изявление
Никой не реагира на едно негово фрапиращо, шокиращо, възмутително изявление

Всички говорят за пандемията, за вируса, за това какви мерки трябва да спазваме. В същото време никой не реагира на едно фрапиращо, шокиращо, възмутително изявление на г-н Мутафчийски, който всяка сутрин е в дома ви. Аз лично смятам, че с това изявление от последните дни той прекрачи една граница, която не трябваше.

Г-н Мутафчийски каза на един от последните си брифинги: „Призоваваме всички български граждани да не възприемат Великденските празници като празници. Не е време за празници. Не ходете на църковните служби, защото там ще се заразите”.

Не съм сигурен дали той съзнава какво говори. Както е казано и в Евангелския разказ: „Прости им, Господи, те не знаят какво правят”. Надявам се да е така. Прекрачи границата на публичното богохулство. Това, което казва, не е в негова полза, за съжаление. Не е в полза на тези, които го направиха шеф на щаба, на тези, които застават зад думите му. Досега не чухме реакция от президента, министър-председателя, Патриарха.

Г-н Мутафчийски каза да не възприемаме Великден за празник. Възкресение Христово е Празникът на празниците на всички християни, който тази година е на 19 април.

Не може да целуваш икона преди няколко дни, а след това да отричаш и атакуваш най-големия християнски празник Възкресение Христово. Това е удар по БПЦ.

Ако смяташ, че в църквата може да се заразиш, това означава, че не вярваш в Светия дух.

Г-н Мутафчийски прави голяма грешка. Ако зад думите му стои правителството, това ще се обърне срещу тях. Защото те тръгват срещу Бога.

Обръщам се със синовна почит към Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и членовете на Синода и ги питам не като политик, не като лидер на партия, не като завършил богословие, а като обикновен енориаш - да възприемаме ли Възкресение Христово като празник, или не, както призовава г-н Мутафчийски. Техен дълг е да защитят вярата.

Волен Сидеров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари