Военният министър: Полковник Пейо Дончев е в добро здравословно състояние след катапултирането

0
Самолетът е напълно разрушен, каза Димитър Стоянов
Самолетът е напълно разрушен, каза Димитър Стоянов Видео: NOVA

Самолетът е напълно разрушен, каза Димитър Стоянов

Инцидентът със самолет Су-25 е станал около 14:13 ч. при заход за кацане на регулярен полет. Пилотът полковник Пейо Дончев е катапултирал успешно и това е най-правилното решение в такава една ситуация, каза военният министър Димитър Стоянов на брифинг пред медиите, предава БНТ.

След катапултирането той е в добро здравословно състояние, контактен е. Чувства се сравнително добре. Транспортиран е със самолет Спартан във ВМА, където му се извършват прегледи.

Полковник Дончев е един от опитните пилоти в българските ВВС, има над 750 часа нальот.

Самолетът е напълно разрушен, каза Димитър Стоянов. Има назначена комисия от военна полиция със заповед на министъра. Военните прокурори също са на място на инцидента и разследват ситуацията. която версия да бъде изказана в този момент, ще бъде спекулация, каза той.

В авиобаза "Безмер" са постоянно базирани щурмовите самолети Су-25, които бяха модернизирани в Беларус за над 80 милиона лева. Като в момента България има 8 активни самолета Су-25.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ся, кой ше плаща?
    Нашата бойна слънчева авиация! Наричат я "слънчева" не заради друго, ами защото излитала само когато имало ... Слънце. Днес имаше лека облачност ...
  • 3
    2
    русенец
    Тоя полковник има нальот колкото старши лейтенант от американските ВВС за три години летателен стаж. На евтините за експлоатация руски самолети не можем да произвеждаме натренирани летци, какво ли ще е когато и ако получим скъпия за експлоатация Фъ-16?
  • 5
    1
    colibri
    След днешният инцидент, българските Су-25 са с 1 помалко-т.е. 8-1= 7. Надявам се на бързо възстановяване на пилота-полк.Дончев.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари