Военният министър Ненчев внася "кух" проект за изтребител!

0
В момента се обсъждали два варианта на текст - първият няма абсолютно никаква конкретика
В момента се обсъждали два варианта на текст - първият няма абсолютно никаква конкретика Снимка: БГНЕС

Военният министър Николай Ненчев ще внесе „кухпроект за придобиване на нов изтребител в правителството, научи „Труд“.

В момента се обсъждали два варианта на текст - първият няма абсолютно никаква конкретика, а вторият посочва откъде и какви машини може да се вземат.

Не става дума за никаква бройка и никакви цени, довериха от МО. Това може да стане още тази сряда, но има опция документът да бъде гласуван и на последното заседание за месеца.

На Съвета по отбрана бе решено до края на юни министър Ненчев да внесе на заседание на Министерския съвет проект за купуване на нови изтребители. Въпреки че премиерът Бойко Борисов заяви, че първо ще се погрижи за пенсионерите и за образованието, а след това ще купи нови машини за военната авиация. Ненчев обаче заяви, че смята да преустанови зависимостта на България от Русия и се отказва от ремонт на МиГ-29.

Междувременно военният министър уволни началника на кабинета си Илия Налбантов, тъй като не му осигурявал добра комуникация. Той му бе завещан от служебния министър Велизар Шаламанов, който бе хвален от Ненчев като невероятен професионалист, оставил най-добрите и качествени доктрини.

За Налбантов се смята, че е и под протекцията на президента Росен Плевнелиев. Военният министър е назначил временно за шеф на кабинета си актрисата Валерия Кардашевска, която е негов медиен съветник.

До края на месеца от поста парламентарен секретар ще бъде освободен и Пламен Даракчиев

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари