Военните направиха преврат в Турция, Ердоган е на почивка в Мармарис!

0
Все още няма негово изявление!
Все още няма негово изявление!

Турски военни заявиха, че са завзели сградата на правителството, предаде телевизия Ен Ти Ви.

Задържано е правителството на страната. В същото време има съобщение, че президентът Реджеп Ердоган е в безопасност, той е със семейството си на почивка в Мармарис. Очаква се всеки момент да направи изявление, но негов представител призова света да не оставя страната. Началникът на Генщаба ген. Хулуси Акар и други генерали са взети за заложници, съобщава БГНЕС.

Преди минути бе съобщено, че армията е поела контрола върху властта. Турски военни танкове са се разгърнали извън летище "Ататюрк" в Истанбул и са вече пред Генщаба на армията. Държавната телевизия е изключена.

По-късно Генщабът на Турция излезе с декларация, в която обяви, че ще върне демокрацията и върховенството на закона. Подчертава се, че армията е завзела властта и я контролира, защото главната цел е да се установи върховенството на закона, да се ликвидират причините за сринатата обществена сигурност. Всички международни споразумения и ангажименти с всички страни по света остават валидни, надяваме се да продължим нашите добри взаимоотношения, се посочва още в декларацията на началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Турция.

Все още няма изявление на президента Реджеп Ердоган, достъпът до интернет е силно затруднен, държавната телевизия е спряна.

Очаквайте подробности!

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари