Военни гасят пожара край Карлово

0
Тридесет и един военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада днес гасиха горския пожар
Тридесет и един военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада днес гасиха горския пожар Снимка: БГНЕС / архив

Тридесет и един военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада днес гасиха горския пожар, възникнал северно от Карлово

Това съобщиха от Министерството на отбраната /МО/. Оттам уточняват, че огънят е обхванал борова гора северозападно от Водната кула, в много насечен и трудно достъпен терен, който е горски фонд.

Вертолет "Кугар" от 24-та авиобаза Крумово, снабден със система за пожарогасене "bambi bucket" е излетял, за да се помогне за овладяването на огнената стихия. Командир на екипажа е подполковник Светомир Гърков.

Екипажът до преди около час е извършил 24 водохвърляния от въздуха посредством противопожарната система на вертолета и е облял района на пожара с около 36 т вода, посочват от МО.

Военнослужещите от Сухопътните войски и до този час продължават да оказват помощ за гасенето на пожара в труднодостъпния горски терен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук