Военен самолет "Спартан" превози по спешност дете до Германия

2
На борда бяха още неговата майка и медицински екип от Военномедицинска академия и УСБАЛ по детски болести „Професор Иван Митев“
На борда бяха още неговата майка и медицински екип от Военномедицинска академия и УСБАЛ по детски болести „Професор Иван Митев“ Снимка: БНТ

На борда бяха още неговата майка и медицински екип от Военномедицинска академия и УСБАЛ по детски болести „Професор Иван Митев“

Военнослужещи от Военновъздушните сили транспортираха дете, нуждаещо се от спешна медицинска помощ, и неговата майка до Германия със самолет “Спартан”, съобщиха от Министерството на отбраната, предаде NOVA.

Самолетът излита в 10:34 сутринта в петък от летище София за летище Щутгарт. На борда бяха детето, неговата майка и медицински екип от Военномедицинска академия и УСБАЛ по детски болести „Професор Иван Митев“.

Малко след 17 часа самолетът и военнослужещите се завърнаха обратно на летище София след успешно изпълняване на задача по медицинска евакуация на пациент.

Командир на екипажа е майор Стоян Барев, помощник-командир – майор Веселин Асенов и борден инженер – капитан Митко Гергов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    ггггиги
    не вервам детето да е на некой продавачка от враца или сливен и да не отличник по БЕЛ . ама се пак е похвално и надобре тоя тип самолет да може да литне и да не носи помощи от разни заводи . АМА НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари