Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара край Мъглиж

0
Пожарът възникна около обяд между Казанлък и Мъглиж и обхвана голяма площ суха растителност и иглолистна гора
Пожарът възникна около обяд между Казанлък и Мъглиж и обхвана голяма площ суха растителност и иглолистна гора Снимка: БТА / Ралица Стефанова

Пожарът възникна около обяд между Казанлък и Мъглиж и обхвана голяма площ суха растителност и иглолистна гора

Военнослужещи и хеликоптер от 24-та авиационна база Крумово се включиха в гасенето на пожара, възникнал днес в землището на Мъглиж, съобщават от Министерството на отбраната в официалната си интернет страница. Машината е излетяла в 16:50 часа и оказва помощ в гасенето на огъня от въздуха.

Техниката се включва по искане на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Пожарът възникна около обяд между Казанлък и Мъглиж и обхвана голяма площ суха растителност и иглолистна гора. В гасенето, което продължава и в момента, се включиха седем екипа на пожарната, служители на местното горско стопанство, както и доброволци от доброволното формирование към Община Казанлък. На място има и тежка верижна техника. Борбата с огъня е затруднена заради труднодостъпния терен и силния вятър, който постоянно променя посоката си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари