Внуци превърнаха къщата на баба си в наркооранжерия

0
115 растения канабис, засадени в кофи, откриха полицейски служители
115 растения канабис, засадени в кофи, откриха полицейски служители

115 растения канабис, засадени в кофи, откриха служители на териториалната служба „Борба с организираната престъпност“ в Сливен при оглед на жилище в новозагорското село Пет могили.

В съседната стая на двуетажната къща спецполицаите се натъкнали на 5 снопа изсушена растителна дрога с тегло 3,3 кг. Помещението било оборудвано с 13 отоплителни лампи, модерна филтрираща система и климатици.

Собственичката на имота, 82-годишна старица починала преди 3 години, а от няколко месеца къщата започнали да посещават внуците й и техни приятели, които живеели в миньорското градче Раднево, обясни кметицата Гергана Георгиева. По думите й огледът продължавал, а ченгетата забранили да дава подробности за намереното.

Село Пет могили от години се е превърнало в своеобразна Мека за отглеждането на марихуана при домашни условия, коментират участници в предишни разследвания, пише Монитор. Те припомнят, че от 2011 г. насам поне четирима местни жители са били задържани и давани на съд за създаването на нарокооранжерии. На практика от този район ставало „захранването“ на уличните дилъри в Нова Загора и Сливен.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари