Внасяме евтини лекарства от Турция

0
Очакваме турския министър на здравеопазването да подпише, за да можем и в лекарствената политика да ползваме най-евтините лекарства
Очакваме турския министър на здравеопазването да подпише, за да можем и в лекарствената политика да ползваме най-евтините лекарства

България и Турция ще си взаимодействат за лекарствата, стана ясно след срещата на премиерите Бойко Борисов и Ахмет Давутоглу в София.

Работим, от наша страна сме готови. Очакваме турския министър на здравеопазването да подпише, за да можем и в лекарствената политика да ползваме най-евтините лекарства”, заяви Борисов.

Двамата държавници са говорили и за енергетика, като вече е окончателно решението за бъдещото пускане на азерски газ към страната ни по гръцкия и турския интерконектор, пише Economic

По думите на турския премиер, ще се осъществяват и големи транспортни проекти, като следващият е скоростен влак от Истанбул до София и обратно. "Решени сме да свържем Истанбул със София", заяви той.

След срещата ми с уважавания мой приятел Бойко Борисов в продължение на 4 години докато сме на власт в Турция отношението ни с България ще е сред приоритетните въпроси, каза още Ахмет Давутоглу.

Търговският ни стокообмен от 5 млрд. долара ще бъде повишен, заяви турският гост. Съвместните операции на вътрешните министерства на двете страни срещу каналджиите ще продължат, категорични са двамата премиери. 

Турските медии са питали Борисов за оградата, която продължаваме да строим по границата с Турция, а неговият отговор е бил, че на България, нито и се дават пари, нито искаме да се заграждаме с южната ни съседка. 

"С Борисов ясно разграничаваме бежанците от икономическите имигранти, като за вторите има ред и закон", каза още Давутоглу. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари