Влиза в сила забраната за риболов

0
До 3000 лева са глобите за нарушителите
До 3000 лева са глобите за нарушителите

От днес влиза в сила забраната за улов на пролетно- лятно размножаващи се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.

Забраната продължава до 31 май, а санкциите за нарушителите са строги, каза Георги Гергиев, главен инспектор "Рибарство и контрол" - Западна България област Видин.

"От 1-ви май ще падне забраната за ласпера и щуката. От 16 май всъщност е разрешен улова на дунавска скумрия и бяла риба. Разрешените водеми за любителски риболов на територията на нашата област са язовир "Божурица" и язовир "Дъбравка". Само те са разрешени за риболов тази година, както и всички други, отдадени под наем, но том се заплаща такса. Към момента нямаме информация за престоящо зарибяване на територията на областта. Санкциите за нарушителите на забраната са високи - от 1 500 до 3 000 лева." - каза за радио Видин Георги Георгиев.

Разрешените зони за риболов в монтанския яз. Огоста са западно от язовирната стена до началото на Расника и на юг до началото на Малакутловския ръкав. Всички други зони са забранени, съобщават от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари