Владо Николов откри волейболна школа в Русе

0

Открити тренировки на волейболно училище „Владимир Николов“ се проведоха в Русе.

Първият по рода си волейболен камп в нашия град се провежда в тренировъчните зали на „Булстрад Арена“, пише kmeta.bg.

Той стартира в 12 ч., а от 12,15 ч. започнаха заниманията с най-малките участници. Повече от 30 деца тренираха с Владо Николов вчера по обяд, а в следобедните часове се очакват и останалите възрастови групи. В рамките на кампа започнаха и записвания за сформирането на тренировъчни групи за аматьори.

Владо Николов беше посрещнат във волейболната зала с аплодисменти от родители и деца. Той пристигна в нашия град с група треньори и с мениджъра на националния отбор по волейбол и отговорник за школата – Стефан Чолаков. Преди да влезе в залата, Владо Николов даде пресконференция, на която присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе г-н Иван Григоров, както и главният експерт към Министерство на младежта и спорта за областите Русе, Разград и Силистра Иван Дончев.

Иван Григоров сподели, че е изключително щастлив именно Русе да е вторият след София град, в който ще има волейболна школа на именития ни спортист. Още повече, че това се случва в годината, когато Русе е избран за европейски град на спорта.

Школата е за масов спорт и ние няма да се конкурираме с другите клубове, а ще си партнираме с тях“, заяви Владо Николов. По думите му в София през школата за няколко месеца са минали около 400 човека, има записали се и цели семейства.

„Това е един социален проект. Благодаря на Община Русе, лично на кмета Пламен Стоилов и на зам.-кмета Григоров, че ни протегнаха ръка и застанаха зад нашата идея. Благодарение на финансовата помощ, която получаваме от Общината, таксите в Русе ще са два пъти по-ниски от тези в София“, заяви Николов.

Месечният абонамент в нашия град при тренировки два пъти в седмицата ще е на цена 20 лева. Той допълни, че заедно със Стефан Чолаков и останалата част от неговия екип са избрали Русе поради три причини.

Първата е, че са срещнали подкрепа в лицето на Общината. Втората, че са получили подкрепа и от собствениците на „Булстрад Арена“, а третата е, че във Фейсбук имало изявен голям интерес към школата от хора от Русе.

До края на месеца в нашия град ще бъдат подбрани и треньорите, които ще работят във волейболната школа

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари