Владислав Панев: Държавата плаща повече на "Лукойл", отколкото компанията на нея

1
Данъкът, плащан от "Лукойл", е по-малък от компенсациите, които получава, каза Владислав Панев
Данъкът, плащан от "Лукойл", е по-малък от компенсациите, които получава, каза Владислав Панев Видео: NOVA

Данъкът, плащан от "Лукойл", е по-малък от компенсациите, които получава, каза Владислав Панев

Данък печалба, който плаща "Лукойл", е в размер на 100 млн. за последната година. Той е по-малък от компенсациите, които получава дружеството за високите цени на тока. Така излиза, че държавата повече плаща, отколкото ѝ плащат. Това е големият абсурд. Това каза Владислав Панев от ПП–ДБ за "Твоят ден" по NOVA.

По думите му цените на горивата у нас са пазарни, каквито са и в другите страни. "Вероятно текат разговори за продажбата на "Лукойл–Нефтохим". Затова са и политическите драматизми. Невъзможно е дерогацията да падне за три дни. По-скоро е политическа заигравка по темата. Днес ще бъде разгледано това предложение на първо четене в енергийната комисия. В следващите дни би могло да влезе и в пленарна зала", коментира той.

Според него ДДС на ресторантите трябва да се върне на 20%. "16% ръст на данъчните приходи не е твърде възможен. Ако не бъдат изпълнени приходите, това ще повлияе на разходите. Вероятно ще има среща за бюджета на Финансовото министерство", заяви Панев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    😭😭😭😭
    Що специалисти се изредиха що чудо ЗАЩОникой не казва истината А ДАние ще плащаме яко
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари