Владислав Горанов: Данък "Уикенд" е в интерес на бизнеса

0
Системата на ДДС не е променена
Системата на ДДС не е променена

Системата на ДДС не е променена.

И на ниво директива, и на ниво закон използването на активи за лични нужди на регистрирано по ДДС лице се счита за облагаема доставка. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента, предаде Агенция „Фокус“.

Той посочи, че промените, които са се направени в Закона за ДДС целят ясно да регламентират начина, по който данъчните служители да регулират процесите, без да създават допълнителни ангажименти за бизнеса.

„Дори в първия закон за ДДС от 1993 г. ползването за лични нужди на активи се третираше като облагаема доставка и за него се дължеше данък. В този смисъл нищо ново не се случва като ангажимент за бизнеса. Напротив вкарват се правила, за да няма своеволно и противоречиво третиране на операции от страна на данъчната администрация“, заяви Горанов.

Министърът коментира и поисканата му оставка от съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев с думите: „Вероятно с други мотиви г-н Кънев ще търси опозиционната си роля, но специално тези, които изтъкна за моята оставка, не са достатъчни, за да мисля за това“.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари