Вижте как Русе проспа Деня на народните будители

0
Театър, опера, културни институти и институции – все едно ги няма
Театър, опера, културни институти и институции – все едно ги няма

Титулуващият се като един от стожерите на българската духовност и култура Русе проспа Деня на народните будители.

Това е нелицеприятният извод, който можем да направим на 1 ноември, деня, определен за Ден на народните будители и на който би трябвало да им отдадем нашите почин и признание.

Поне от страна на общинските и държавните институции на Русе обаче такова нещо няма. Единствените, които по някакъв начин отбелязаха празника, бяха членове на младежка политическа формация, които поднесоха цветя пред паметника на Л. Каравелов в Младежкия парк. Малцина, основно туристи, посетиха Пантеона на възрожденците.

Община Русе отби номера с връчването на наградата в ученическия конкурс „Ст. Михайловски“. Никой не се сети поне да заведе лауреатите и техните близки, присъстващи в залата, до паметната плоча на автора на „Върви, народе възродени“, да положи цвете пред нея.

Театър, опера, културни институти и институции – все едно ги няма. Отчетоха Национална среща с 3 участващи в нея формации.

Учебните заведения – също „пас”. Ако празникът се беше паднал в делничен ден, вероятно щяхме да ги видим с дежурната манифестация до централния площад. Все пак, макар и неучебен, денят е присъствен.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари