Виталий Кличко: Киев планира да изгради укрепления за 21 милиона долара

0
Киев редовно става цел на атаки с ракети и дронове
Киев редовно става цел на атаки с ракети и дронове Снимка: БГНЕС

Киев редовно става цел на атаки с ракети и дронове

Украинската столица възнамерява да изгради още укрепления, тъй като все още има риск от руска атака, предаде Ройтерс, като се позова на властите в Киев, съобщи БТА.

Руски сили се опитаха да превземат града през първата фаза на пълномащабната инвазия, започнала през февруари 2022 г, но се оттеглиха, след като се сблъскаха с ожесточена украинска съпротива.

Кметът Виталий Кличко каза, че Киев ще задели 800 гривни (21,74 милиона долара) за изграждане на укрепления и други спешни военни нужди. "Киев е и ще бъде приоритетна цел номер едно за врага", каза в свое съобщение в "Телеграм" ръководителят на военната администрация на града Сергий Попко.

Руски сили са превзели обширни територии в източната и в южната част на страната и засега няма непосредствени признаци те да планират още една атака срещу украинската столица, посочва Ройтерс. Киев обаче редовно става цел на атаки с ракети и дронове. При последната атака вчера загинаха двама души.

Кличко каза че ще внесе за разглеждане и друга поправка в градския бюджет, предвиждаща да бъдат заделени 300 милиона гривни за нуждите на украинските въоръжени сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    бесарабския травестит
    И двамата, инфантилни слабоумници. И крадеца кмет и наркомана клоун. Гледах в тубата как заебенски танцува и кълне и осмива бандеровците пред публика в която е и Путин и му се смее. Сериозно ли си мисли някой че Раша ще даде назад пред пияни и надрусани националисти ?!? Въпросът е ние какъв ще го духаме след поканата към америка да ни управлява ? Аз ще ви кажа. Немит и небръснат, който и вече духаме.
  • 5
    1
    234234
    Руснаците ако го изпържат отгоре и го направят целия на стъкло, както трябваше още през първите дни да направят, ама сгрешиха че не го направиха, нищо няма да им помогне на тея актьори.. единия комик, другия боксьор - и двамата безполезни и на държавата си и на планетата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари