Високите лихви на банките ще се смятат за държавна измяна в Турция

0
Това предупреди турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Това предупреди турският президент Реджеп Тайип Ердоган

Високите лихви на банките ще се смятат за държавна измяна.

Това предупреди турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той разкритикува лихвената политика на банките в страната. Според него високите лихви  водят до инфлация, което противоречи на неговите основни разбирания за развитието на бизнеса и страната.

"Няма да се поколебая да критикувам и да питам банките защо са поели в погрешната посока за лихвените нива. Ако банковите сектор се опита да се възползва от тази възможност, ще си има работа с нас.", заяви Ердоган.

Малко след неговото изказване една от най-големите банки в страната държавната Ziraat Bank съобщи, че сваля лихвите си по ипотечни заеми от 1 на 0.82%.

TEB, поделение на френската BNP Paribas, както и Denizbank, последваха примера на държавната банка и също свалиха под 1% месечната лихва по ипотечните заеми.

Ердоган призова банките да поддържат лихвите по ипотечни заеми под 9% годишно. Турският президент държи изключително много на строителството и купуването на жилища. Според него това е символ на просперитет, на създаване на работа и на печелене на лоялността на избирателите. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари