Виктор Орбан иска премахване на Европейския парламент

3
Унгарският премиер смята, че ЕС трябва да е само икономическа и търговска общност
Унгарският премиер смята, че ЕС трябва да е само икономическа и търговска общност Снимка: Reuters

Унгарският премиер смята, че ЕС трябва да е само икономическа и търговска общност 

Парламентът на Унгария прие решение, което призовава за премахването на Европейския парламент в настоящата му форма и за заличаването в договорите за ЕС на целта за "все по-тесен съюз", предаде ДПА, цитирана от БТА.

Решението, внесено от управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесетима депутати се въздържаха. В документа се предлага евродепутатите да не се избират пряко от гласоподавателите в отделните страни членки, а да се излъчват от националните парламенти.

Орбан, който е привърженик на "неолибералната демокрация", казва, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски ценности, които според него са подкопавани от космополитния и технократски ЕС. Той смята, че ЕС трябва да е само икономическа и търговска общност и е противник на всички опити за политическа интеграция, отбеляза ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    оня
    Абе чудничко, ама няма да стане.
  • 7
    4
    азбукарче
    ЕС съсипа демокрацията. Станахме нещо като концлагер в съвременен вариант.
  • 5
    3
    lkiu
    Време е да се иска премахване на европейски съюз! Защото сащ го превърнаха в бухалка срещу самите европейски държави! сащ си създадоха нато, създадоха си частната СЗО, чрез които изудват европейските държави!
  • 13
    2
    Време е за BG-exit
    То и €врогейският съюз е една отвратително вредна организация, налагаща финансовите интереси на САЩ и едни дърти чифути, паразитиращи на наш гръб! За доброто на България и българите е нужно НЕЗАБАВНО напускане на НАТО, €С и СЗО!
  • 15
    1
    Хайван
    ДА..........
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари