Видеоконтрол и ново осветление ще пазят Лесопарка от вандали

1
След като Общината вече придоби собствеността му там ще могат да започат реконструкции и ремонти
След като Общината вече придоби собствеността му там ще могат да започат реконструкции и ремонти

Край на вандалските прояви, замърсените зелени площи и непочистените кошчета за отпадъци в Лесопарк „Липник“ край Русе.

След като Общината вече придоби собствеността му там ще могат да започат реконструкции и ремонти, като идейният проект включва и изграждане на модерен зоопарк.

Стари и изпочупени пейки и кошчета за отпадъци, зеленясала вода в езерото с лилиите и открадната глава на статуя – тази гледка посреща хората, които са решили да намерят прохлада сред природата в Лесопарка.

Белгин Селим:

Наистина не е поддържано, хигиената трябва да се промени, обстановката малко трябва да се промени, да бъде малко по-приятно.“

Само след месец обаче едно от най-предпочитаните места за спорт и отдих в русенско ще бъде преобразено, обещават от кметската администрация.

Лесопаркът ще стане по-чист. Същинските ремонти обаче ще започнат след изготвянето на подробните устройствени планове и проектиране за реконструкция. Най-оптимистичният срок за това е краят на 2016-та година.

Пламен Стоилов, кмет на Община Русе:

 „Там ще се възстановим всичко онова, което поколения русенци от години помнят – като се започне от Бялото момиче, Черното момиче, и това, което задължително ще правим, е осветление и видеоконтрол.“

Колкото до вандалските прояви, кметът призова русенци да сигнализират в администрацията, както и да публикуват снимки в социалните мрежи.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари