Видео показва смразяваща картина от бежански лагер

1
Видео, заснето тайно от австрийски доброволец
Видео, заснето тайно от австрийски доброволец

Видео, заснето тайно от австрийски доброволец, показва смразяваща картина от бежанския лагер в унгарския град Рьозке, на границата със Сърбия, съобщава CNN, цитирани от БЛИЦ.

В момента клипът е в мрежата You Tube и вече има над милион споделяния. Полицията хвърля на посоки храна и вода , а бежанците са разположени зад бариера все едно са животни. И при всяко хвърляне хората буквално се изпотрепват само и само да се доберат до заветните провизии. Ако сандвичите в пластмасови кутии се мятат в единия край на лагера, тълпата се втурва натам и доста жени и деца биват премазани. Недоумение буди фактът, че униформените носят маски, все едно работят в лагер за заразно болни.
Властите в Унгария обаче не намират нищо смущаващо в клипа и дори защитават полицията.

Говорителят на правителството Золтан Ковач казва: "Това видео показва хора без грам възпитание, които не могат да изчакат да получат храна и вода. Те се блъскат и викат. И полицията се опитва да ги укроти, но те пробват да махнат загражденията на зоната, в която са. Това на клипчето е зоната за регистрация на бежанците, а не самия лагер. И тези униформени там работят без минута почивка вече девет месеца. Не трябва да ги овикваме, а да ги уважаваме".

Припомняме,че Унгария е една от транзитните зони по маршрута от Гърция през Балканите към северна и Западна Европа. Тя вече е приела хиляди бежанци, основно от Сирия.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари