Вежди Рашидов вече не се чувал с Борисов, защото "други хора го съветват"

1
Той не е мутра, нищо общо няма със СИК, знам с кого има общо
Той не е мутра, нищо общо няма със СИК, знам с кого има общо Видео: NOVA

Бившият министър на културата и председател на Комисията по култура и медии в народното събрание Вежди Рашидов сподели, че с Борисов вече не се чуват често, тъй като „други хора го съветват”. 

Преди половин година скулптурът е дал на премиера всички свои съвети – подчертал е, че „червеите изяждат ябълките отвътре навън”.

Той сподели защо се е отказал от мандата си като министър. „Премиерът ме пита за мотиви, казах му – рак, КТБ, които откраднаха моите пари, и липса на мотивация. 60 години не са ремонтирани театрите. 10 успях да отремонтирам. Кой театър убих? Аз вкарах България в Лувара. Кукузелите кога са пяли в Нотр Дам? Три дена пих с директора, докато го убедя да вкара ортодокса в католически храм. Казвам това не, за да се хваля, а защото изпитвам гордост, изпитвах щастие, е мога да го направя”, обясни пред Нова телевизия Рашидов.

Той не е мутра, аз го познавам много отдавна. Тази мантра се върти от години. Нищо общо няма със СИК, знам с кого има общо. Помня още на времето, че работеше усилено и си изкара едни пари от честен и легален бизнес. Момчето си ги печелеше от работа. Той е симпатяга, мачо, наложи се в пространството, хората го обикнаха, защото е народняк. Той е един от тях, какво искаме от него. Все едно да искаме от Христо Стоичков да бъде философ. За какво му е да има акъл, той има златен крак. Колко българи имат такъв крак?”, попита Рашидов.

Бившият министър признава, че съжалява, че е станал политик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук