Веско Ешкенази гостува в Русе на 1 юни

1
Местата, които са доста ограничени заради противоепидемичните мерки, вече могат да се ангажират онлайн
Местата, които са доста ограничени заради противоепидемичните мерки, вече могат да се ангажират онлайн

Изявеният български цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази подготвя ново турне в България с хитовата си програма "Годишните времена" и Плевенската филхармония, съобщиха за БТА от музикалния институт.

Световноизвестният инструменталист каза за БТА, че музиката в този концерт изразява безкрайната и вечна красота, любима му е и го прави наистина щастлив.

Виртуозният музикант се изявява в този концерт като солист и като диригент. Представя вълнуващо забележителните музикални цикли "Четирите годишни времена" от Антонио Вивалди и "Четири годишни времена" от Астор Пиацола. Двамата композитори са ярки представители на различни музикални култури и представят две различни версии на една и съща тема. Музиката, написана в началото на 18-ти век в Италия, е изящна и поетична - разказ за природата, а музиката, сътворена в средата на 20 век в Аржентина, е на страсти, светлина и мрак, любов и омраза, посочват организаторите на музикалното събитие.

Новото турне на именития цигулар започва на 20 май от спортната зала на Перущица, продължава на 27 май в салона на народно читалище "Христо Ботев 1884" в Ботевград и на 31 май в спортната зала "Орловец" в Габрово.

През юни са предвидени засега два концерта - на 1 юни в Доходното здание в Русе и на 3 юни в салона на Драматично-кукления театър във Враца.

Всички концерти са от 19.00 ч. Местата, които са доста ограничени заради противоепидемичните мерки, вече могат да се ангажират онлайн, чрез мрежата на Ивентим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари