Венци Мицов: Повръща ми се от общественото мнение!

0
Не бъркайте критичното мислене с истерични изблици заради лошо храносмилане
Не бъркайте критичното мислене с истерични изблици заради лошо храносмилане

Има една константна величина у нас, която е висока като Хималаите. И куха, като реч на антиваксър, учил 6 години биология на митинг на Възраждане.

Тази константна величина може да бъде определена с една речева илюстрация:

“А защо не критикуваш предишните”.

Тази фраза се използва от всички.

Спомнете си. Идва примерно СДС на власт. Правят назначения и някой вижда, че да речем в еди кое си министерство е назначен идиот. И когато някой каже - “ама в това министерство сте назначили идиот”, от СДС му отговарят - “А защо не критикуваше предишните”.

Не, че не сте ги критикувал. Критикувал сте ги. Ама какво значение има това.

Така беше и когато дойдоха НДСВ. Така беше и като дойдоха ГЕРБ. Така е и днес - “а защо не критикуваше ГЕРБ, а сега критикуваш ПП и веселата им компанийка, че са си назначили приятелчетата в живота и любовта на различни места”.

Този въпрос “а защо не критикуваше преди” е възлов. Основен. Той показва колко е малоумно общественото мнение. Колко лесно се формира и манипулира и колко няма да има светло бъдеще.

А истината е съвсем друга. Тя е простичка. Всяко правителство трябва да бъде мачкано. Всяко управление трябва да усеща постоянно как му дишаме във врата. И това е така, защото, ако сте забравили, скъпи ми приятели, ние с вас плащаме заплатите на тия корифеи със скъпи костюмчета и маниери от Алиекспрес.

Повръща ми се от общественото мнение. Общественото мнение е формирано не от Гьоте и Достоевски, а от Амед, Кондьо и Гугутката.

И завършвам с това. Тук, в моята листа имам приятели, които в реалния живот са уж съвсем читави хора, но когато напиша нещо в мрежите, започват да ми задават публично въпроси от типа “колко ти платиха ГЕРБ за да биеш по добрите”. А после, като ги видя, гледат в земята и викат - “ама ти що се сърдиш”.

Не бе, не се сърдя. Не се сърдя, че ме обиждате по тоя начин публично.

Яд ме е. Яд ме е, че мисълта ви има “дъх неприятен на чужда уста”, както казваше Владо Попчев.

Ето за това ме е яд. Щото сме елементарни, супер лесни за манипулиране и като цяло от нас не става чеп за зеле.

В този ред на мисли аз лично възнамерявам да правя на кайма всяко ново управление. Па вие ако искате ме псувайте, ако искате ми обяснявайте откъде съм взел рубли и долари. Все ми е тая.

Само че не бъркайте критичното мислене с истерични изблици заради лошо храносмилане. И без това поглъщате вече смляна веднъж информация, от какво е тоя рефлукс нямам идея…

…а ти защо нямаше рефлукс при ГЕРБ

Венци Мицов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари