Вентилаторът държи комарите далеч

0
Оказва се, че тези гадинки не са много добри в летенето
Оказва се, че тези гадинки не са много добри в летенето

Ухапванията от насекоми е „хитът“ на лятото.

Ако следвате тези няколко съвета и използвате естествени репеленти, може да избегнете досадните ухапвания и сърбежите. 

Трябва да се използват репеленти, които съдържат диетилтолуамид, като е необходимо да се предотврати Лаймска болест от ухапване от кърлеж, Западнонилска треска, Зика и други вируси, предавани от комари. Те препоръчват използването на препарати с не повече от 30% диетилтолуамид . 

Естествени и химически репеленти 

Лимоново евкалиптово масло: естествена алтернатива на диетилтолуамид. Проучванията показват, че е ефективно при предпазване от комари.

Масло от мента: Този естествен инсектицид е „горещо масло“, което означава, че може да предизвика топло усещане, когато се прилага директно върху кожата. За да се избегне това, се разрежда с растително масло.

Масло от лимонова трева: съдържа висока концентрация на химически компонент, наречен цитрал, който действа като пестицид.

Вентилатор: Комарите не са добри в летенето – кой да предполага? Ако не разполагате с вентилатор на тавана, поставете електрически вентилатор на открито по време на следващото си събиране с приятели, за да държите комарите далеч.

Уверете се, че сте покрили кожата си с дишащи меки материи, защото непокритата кожа е най- уязвим.

Не използвайте силни аромати!

Парфюмите определено играят роля в това колко привлекателни са хората към някои хапещи насекоми. Ако можете, откажете се от ароматния си шампоан, сапун или лосион за тяло през летните месеци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари