Венеция Ангова: Преговорите за ротация започват в събота

0
Борисов е свикнал министрите да са като бутон на мобилния телефон, коментира тя
Борисов е свикнал министрите да са като бутон на мобилния телефон, коментира тя Снимка: bTV

Борисов е свикнал министрите да са като бутон на мобилния телефон, коментира тя

Преговорите за ротация започват в събота, каза в предаването "Лице в лице" по bTV Венеция Ангова от ПП-ДБ. Тя уточни, че са отправили покана към ГЕРБ да започнат преговори още в петък, но в крайна сметка двете партии са избрали датата 9 март.

Ангова коментира и действията на ГЕРБ да не изберат лидерите за участие в преговорите и ги определи като опит за протакане във времето.

Аз уважавам дамите, които са излъчени в преговорния екип, но от наша страна ще застанат лидерите“, каза тя.

Представителите от страна на ГЕРБ ще бъдат Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

Венеция Ангова каза още, че започването на разговорите е добър знак и ще помогне за излизането от „фаза на политическа истерия и навлизането във фаза на ефективни преговори“.

Тя посочи Николай Денков като пример за лидер на политическата група и го сравни с Борисов, за когото не мисли, че има необходимата политическа култура за спазването на добрия тон по време на преговорите, както и за съгласуването на взетите решения от останалите членове на ГЕРБ с него.

"Борисов е свикнал министрите да са като бутон на мобилния телефон. Академик Денков знае как да взима решения, но и да ги съгласува със своята партия", каза тя относно критиките на Борисов, че премиерът в оставка е "послушко".

Тя обясни също предложението на ПП-ДБ за постигане на независимост от регулаторите на комисиите чрез тристепенен план. Първата стъпка е спазването на „хигиенен минимум“, което означава проверка дали наистина кандидатите са политически независими. Втората е изискването за професионализъм по отношение на работата и накрая са формалните стъпки в НС.

Ние поставяме реформите пред позициите, а те поставят позициите пред реформите“, допълни Ангова, като сравни меморандума, предложен от ПП-ДБ, с коалиционното споразумение на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари