Велизар Шаламанов: "Камчия" да е за наша "мека сила", вместо инструмент за зловредно влияние

1
Бившият военен министър изказа очакване темата за руските активи да бъде доведена докрай
Бившият военен министър изказа очакване темата за руските активи да бъде доведена докрай Снимка: БГНЕС

Бившият военен министър изказа очакване темата за руските активи да бъде доведена докрай

Важно е в отчитане на националния интерес не просто да бъдат замразени активи, които след време да позволят използване на тези средства за възстановяване на Украйна, но и някои обекти като комплекса "Камчия" да бъдат върнати на държавата, за да се използват за развитие на нашия капацитет за "мека сила", вместо да приемаме на наша територия инструменти за "мека сила" за зловредно влияние на страна, която гледа към нас като към неприятел.

Това заяви пред БНР военният експерт и бивш министър на отбраната Велизар Шаламанов.

"Политическото говорене трябва да се уплътни в нова стратегия за национална сигурност, да се дефинира що е то неприятелска държава, когато България е определена за такава (от Русия - б.р.), какви са ответните мерки, за да решим това на национално ниво. Заедно с това трябва да имаме законодателство, което да позволява по общоприетия от ЕС механизъм да прилагаме практически санкциите, към които се присъединяваме", коментира той.

Велизар Шаламанов изказа очакване темата за руските активи да бъде доведена докрай.

Най-бързо трябва да бъдат решени санкциите по отношение на дезинформация и руска пропаганда, подчерта той.

По думите на военния експерт се изисква "много по-фокусирано действие от наша страна в подкрепа на Украйна, защото тя прави всичко по силите си":

"Без изтласкване на руските сили от Украйна не са позитивни за Европа сценариите. Учението на НАТО, което започва, показва, че тези сценарии не са хипотетични".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ама си отговаряш
    на фамилията 1 към 1. Кога лицемереше, преди 10-ти или след?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари